Безпечна дорога додому

       21 травня 2021 року у приміщенні актової зали ліцею  пройшов Національний урок з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому».  Метою даного заходу є запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги учнівської молоді та педагогічних працівників до правил поведінки на дорогах. Заступник начальника з виховної роботи Барган Я.І. навів статистику за 2020 рік. Загалом,  в Україні відбулося 168 107 ДТП. В аваріях загинула 3541 особа, 31 974 отримали травми.

ДТП з пішоходами:

– 7641 аварія          – 1198 загиблих               – 6959 травмованих

ДТП з дітьми:

– 4432 аварії           – 168 дітей загинули       – 3957 дітей травмовано

ДТП з велосипедистами:

– 1768 аварій             – 235 загиблих              – 1610 травмованих.

          Основними причинами ДТП в 2020 році були: перевищення швидкості, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть і пішохідних переходів, недотримання дистанції. За даними патрульної поліції, найбільше ДТП трапляється в п’ятницю.

      Далі Ярослав Іванович демонстрував та коментував особовому складу ліцеїстів презентацію «Правила дорожнього руху», розбирав деякі ситуації на дорогах, в яких можуть опинитися учасники дорожнього руху.  Після цього   присутні у залі мали змогу взяти участь у онлайн-тестах на знання Правил дорожнього руху. Кращим знавцем журі визнало ліцеїста 9-А класу  Семеняко Ігоря, який відповів на більшу кількість завдань.

       В проведенні даного уроку  взяли участь і працівники  Надвірнянського відділу НП. Зокрема, інспектор ЮП капітан поліції Остап’юк Р.А., старший інспектор СРПП капітан поліції Неільчук Р.Б. та інспектор СРПП старший лейтенант поліції Росоха В.В .. Вони розповіли ліцеїстам про роботу свого сектора, відповіли на питання присутніх  та нагородили  ліцеїстів, які були найбільш активними під час проведення тестування.

Завершився Національний урок з безпеки дорожнього руху  «Безпечна дорога додому»  загальною світлиною його учасників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *