Класи безпеки

У вересні 2022 року Уряд України ухвалив рішення про створення у закладах освіти «Класів безпеки».

На виконання Урядового рішення, з метою виховання у ліцеїстів базового поняття основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру 27 січня 2023 року у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї при допомозі працівників ДСНС у Івано-Франківській області та Національної поліції відкрили «Клас безпеки».

Дуже приємно, що у відкритті взяли участь випускники ліцею 2000 року полковник ДСНС Тарас Кочкодан та випускник ліцею 2018 року лейтенант ДСНС Василь Стельмащук.

Після відкриття відбувся відкритий урок для ліцеїстів 8-х навчальних взводів, де ліцеїсти мали змогу приміряти захисний одяг та обладнання, переглянути навчальні відео, а в кінці спробувати попрацювати гідравлічним інструментом, який використовують рятувальники під час ліквідації наслідків ДТП.

Функціонування даного «Класу безпеки» сприятиме систематичній підготовці ліцеїстів з питань цивільного захисту, особистої безпеки та формування навичок рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *