«Бібліотека Сержанта» у Прикарпатському ліцеї

30 березня 2021 року у актовій залі Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради в рамках благодійного проекту ГО «Реформація» за підтримки Українського Культурного Фонду та видавництва «Наш Формат» відбулася урочиста передача книг «Бібліотека Сержанта» у кількості 825 примірників від різних українських видавництв на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

“Бібліотека Сержанта” – проект ГО “Реформація”, метою якого є забезпечення військових навчальних закладів України світоглядною, професійною, мотиваційною та сучасною літературою вітчизняних та зарубіжних авторів.

Книги з військової стратегії та тактики, історичні розвідки та твори з політології, мемуари і біографії світових лідерів, твори  ветеранів українсько-російської війни, актуальну психологічну літературу відібрала робоча група ГО Реформація”.

Серед отриманих книг – видання праць Степана Бандери, спогади Карла Маннергейма, Павла Скоропадського та інших видатних діячів, які відзначились у боротьбі за незалежність своєї держави.

  «ГО «Реформація» хоче, щоб в стінах таких закладів освіти виростала справжня майбутня військова еліта України. Нам потрібно дбати не лише про матеріальне оснащення Збройних сил, але й про бойовий дух військового, його інтелектуальне наповнення, формувати патріотичний світогляд, щоб він розумів, кого захищає», – наголосила координаторка проекту Антоніна Артамонова.

Завдяки отриманим книгам ліцеїсти навчаться розуміти психологію ворога, поповнять багаж знань зі стратегії та тактики, отримають історичний досвід країн, які є чи були учасниками різних конфліктів, загалом підвищать свій загальний розвиток та рівень знань.

В презентації «Бібліотеки Сержанта» взяли участь музикант, колишній фронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський, ветеран АТО, письменник Валерій Чоботар та відомий на Прикарпатті краєзнавець та член спілки краєзнавців України Ігор Андруняк, який вручив гостям пам’ятні книги з історії краю.

Начальник ліцею полковник Мартинюк М.Л. щиро подякував ГО “Реформація” та волонтерам за поповнення бібліотечно-інформаційного центру закладу освіти, запросив до подальшої співпраці та запевнив, що отримані книги будуть використовувати вчителі, офіцери-вихователі та особовий склад ліцеїстів у своїй діяльності та навчанні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *