Вшанували пам’ять Героїв

День Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської  Русікозаків Гетьманської Добигайдамаківопришківсічових стрільців, вояків Армії УНРОУНУПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

     Історія і сучасність українського народу – це подвиг Героїв, які є взірцем самовідданої боротьби, самопожертви та патріотизму, Героїв, хто інтереси України та її державності  поклали вище за власне життя, добробут і благополуччя своїх рідних та близьких і були вірними своїй ідеї до останнього подиху. Саме, 23 травня є Днем Героїв, який всі свідомі українці відзначають вже понад сімдесят років. Свято Героїв встановлено в пам’ять відважних борців, які загинули саме у травні – засновника та Провідника ОУН, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби Симона Петлюри. Покликання цього дня – відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.

      Вже за традицією в цей день в Надвірній біля пам’ятного знаку Героям УПА Марті і Миронові Свідрукам відбулись урочисті заходи. Вшанувати пам’ять Героїв, які полягли в ім’я України, завітали керівники міста та району,   учасники російсько-української війни, ліцеїсти  Прикарпатського військово-спортивного ліцею, юні пластуни,  представники громадських організацій, установ, підприємств та громадськість.

Сьогоднішні заходи розпочались з урочистого виконання Державного Гімну України. Представники влади вшанували пам’ять полеглих Героїв України покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям УПА Марті і Мирону Свідрукам та Хвилиною мовчання. Отці-декани відправили панахиду за Героями України, які поклали своє життя на вівтар свободи і незалежності нашої держави. На вшануванні були присутні близькі та рідні Героїв-надвірнянців, які загинули у боротьбі з московським окупантом. Серед загиблих Героїв є випускники нашого ліцею: капітан Степан Воробець  ( випускник ліцею 2004 року, командир розвідувальної роти,  лицар ордена  Б. Хмельницького 1ступеня /посмертно/) та рядовий Віктор Семчук (випускник ліцею 2008 року, розвідник-снайпер, кавалер  ордена  «За мужність» ІІІ ступеня /посмертно/). Вічна пам’ять Героям!

Слава Україні!

Героям Слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *